Teljesség, egyensúly, életöröm az illó- és esszenciális olajok nyelvén.

Quintesszencia - egy csepp ragyogás

Quintesszencia - egy csepp ragyogás

Fellélegzés

2017. május 08. - Lázár Márta

008_1.jpg

Mostanában azt gondolom, ha valaki ennyi kincset kap, mint ami nekem is van jelenleg a kerek asztalomon - illatok cseppjei, csupa gyönyörűség - akkor kap hozzá terhet is, helyzeteket, hogy használhassa. Mintha egy kicsit azért is kapnám, mert jó előre tudom, hogy szükségem lesz rá.

Ahogy átröppenünk az életen, ahogy kiderül valakiről, aki közel áll hozzánk, hogy egy kicsit, vagy nagyon megrendült az egészsége, vagy valami más diszharmónia, "baj" érte és nem tudunk bármikor, bárhol együtt lenni, sőt, időnk egyre telik, felértékelődik az együttlétek, barátságok ereje. Próbálom felidézni arcodat, barátom, szeretteim. Jó lett volna többet veletek lenni úgy, hogy tekinteteink - mint kapcsolódó két part közt a híd - összekössön minket, szavaink e hidakon járható útvonallá alakuljanak, és kiformálódjon lelkünk világán egy kapcsolat-térkép, amin látható, hogy veled itt találkoztam, ővele ott, időnket egymás épülésére szántuk. Megröptettük és kelmévé szőttük álmainkat. Megmutattuk és átadtuk a világnak kamatozó tálentumainkat. Fáj , ha fölismerem, hogy nem így van. Fáj a hiányzó együttlétek ideje. Fáj az alkotás megtorpanása. HOgyan tovább??

A világon nincs nagyobb kincs annál, mint ha emberek együtt vannak szeretetben, derűvel segítik, emelik egymást, és újabb és újabb partokat köt össze a megélt, valósággá dolgozott álmok gyümölcse. Ahogy a köröket rovom legbelül, elfogy a levegőm, visszafojtva, szemet becsukva meg se pisszenek. Nincs segítségem, mondom magamban. És akkor... 

A kisasztal felé sandítok. Sorjáznak rajta az üvegcsék, köztük ott van az az egy, ami most kell. Úgy nevezik: Cheer. Felvidító illóolaj-keverék. Felemelő, megtartó esszenciák elegye. Az érzelmi aromaterápiás készlet 6 tagjának egyike. Sárga színnel jelölték, és ilyenkor, ha elfogy a lélegzet, kiürül a muníció és a kérdőjelek tátonganak feléd, egy csepp belőle a visszatért remény derűjét adja. Valamikor Csilla megkérdezte tőlem, mi a különbség a Citrus bliss ("elragadó citrusok") és a Cheer ("a felvidító") között. Az előbbi sokféle citrus + a vanília keveréke, egy vidám, felületi, felszíni hangulatemelő.Ott és akkor, egy percnyi felhőt szétkerget, hogy a nap újra süthessen.

A Cheer a mélyebben sajgó állapotokba merül, átölel, felemel, a fájdalmakat könnyed kézzel oldozza.

S ha ő nem elég, mert a szomorúság benn rekeszti a levegőt, és csak aprókásan, túlélő módon szuszogsz, akkor vedd még az erdei- vagy a jegenyefenyő illatát, s ha ez a kettő sem elég, vedd mellé még a kedves borsmentát, mely szétesett lélek darabjaidat kíméletesen és következetesen újra össze rakja. A lelki pakkod könnyebb lesz, az biztos. Ami előbb még nyomott, alkotóerővé alakul. Használd.  

Mert minden stációból van tovább lépés. Fellélegzel. Odakint fészkét igazgatja a madárpár. 

A bejegyzés trackback címe:

https://quintesszencia.blog.hu/api/trackback/id/tr1312489771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása