Teljesség, egyensúly, életöröm az illó- és esszenciális olajok nyelvén.

Quintesszencia - egy csepp ragyogás

Quintesszencia - egy csepp ragyogás

Whisper, női keverék

2017. február 15. - Lázár Márta

003.jpg

I. Whisper – női keverék, összetevők

Sokat tud ez a  nők számára készített csoda keverék, hiszen csupa "tudós", nagy múltú olajból állították össze, kifejezetten a nők részére. Első körben nézzük meg az összetevőit. 

1. BERGAMOTT (Citrus aurantium bergamia)
Mintaszerűre hangolja a szívműködést, felvidít, frissíti a lelket. Élénkíti az érzéseket és támogatja az érzelmi egyensúlyt. Eloszlatja a félelmet, aggodalmaskodást, mérsékli a szorongást. Csillapítja a haragot. Behegeszti az érzelmi sebeket, és a szeretet készségének visszaszerzésére ösztönöz.

2. ILANG-ILANG (Cananga odorata)
Amellett, hogy oldja az izomgörcsöket és ellazít, a női bajok kezelésére is alkalmas. A PMS tüneteket megszünteti, a rendszertelen menzeszt rendszeressé teheti, a változókori tüneteket csillapítja. A bőr - főleg az érzékeny, ekcémás sebek - gyógyítója.
Ellazítja az arcizmokat, puhává teszi a bőrt, ránctalanító és fiatalító hatású.
Megóv a sűrű hangulatváltozástól, stresszoldó, csillapítja a haragot, oldja a csalódottságot, miközben előmozdítja a szeretet érzését, biztonság és derű érzetét. Erősíti az önbizalmat, ösztönzi az alkotókedvet, a szexuális zavarokat sikerrel lehet oldani általa.
3. PACSULI (Pogostemon cablin)
A fogyókúrázók legnagyobb segítsége, fékezi az étvágyat. Fokozza a vizeletkiválasztást, a klimax hőhullámait csökkenti, enyhíti a hasmenést. A bőr fertőzéseit gyógyítja, a candida ellen is kiváló. Bőrbetegségek, ekcéma, bőrallergia, bőrgyulladások gyógyítója. Élénkíti a sejtfejlődést, feszessé teszi a bőrt, lázcsillapító.
Depressziót űző, frissíti az elmét, kis adagban nyugtató, nagyobb adagban serkentő hatású. Fejleszti az összpontosító képességet. Az érzelmileg forró helyzetekben higgadtsággal tölt el. Afrodiziákum.
4. VANÍLIA (Vanila planifolia) abszolútum
A rendszertelen menstruációs ciklust segít beállítani normális rendszerességre. Segíthet a női nemi szervek megfelelő működésében. Ellazító hatású, a levertség, tartós rosszkedv vagy erős, hosszan tartó stresszes időszak ellenszere. Enyhe afrodiziákum.
5. JÁZMIN (Jasminum grandiflorum) abszolútum
Indiában az „éjszaka királynője”, vagy a „növekvő Hold fénye”. Szerelmi serkentő, spiritualitást fokozó. A remény, boldogság, szerelem jelképe. Illata fermonszerű tulajdonságokkal bír, - e hormonok illata a vonzalom alapja.
Sietteti a méhlepény- és magzati burok kilökődését. Könnyíti a szülést, segít a szülés utáni depresszió eloszlatásában. Élénkíti az anyaméhet, képes rendszerezni a menzeszt, a változókor erőteljes tüneteit enyhíti.
Kiegyensúlyozza a hormonok működését. Jótékonyan hat minden bőrtípusra, a bőrgyulladásokat megszünteti. A férfiak számára is hasznos, erősíti a prosztatát, elhárítja az impotenciát. Szorongásoldó, derűssé tesz, kreativitást ébresztő, felkelti az élet szépségei utáni vágyat, a bizalom és szerelem légkörét teremti meg.
6. FAHÉJKÉREG (Cinnamomum zeylanicum)
Vérhígító vegyületeket tartalmaz, serkenti a vérkeringést, segít normalizálni az elmaradt menzeszt. Jó hatással van az artériás problémákra, a szív- és gyomorműködésre. Segíti az emésztést, mérsékeli a megfázásos tüneteket. Erős gyulladásgátló-, és antioxidáns hatású, bőrproblémáknál kiváló, rák kezelésében is jótékony. Szabályozza az inzulinszintet, a II. típusú cukorbetegekre van a legjobb hatással. Megnyugtat, javítja a közérzetet. Levertség, búskomorság esetén önbizalommal tölt el, melegítő, beburkoló, bátorító olaj.
7. LABDANUM/BALZSAMOS SZUHAR (Cistus ladaniferus)
A legkiválóbb sebgyógyító, bőrfeszesítő. Serkenti a nyirokkeringést. Bebalzsamozza a testet és a lelket, megnyugtat, harmonizál.
8. VETIVERFŰ GYÖKÉR OLAJ (Vetiveria zizaioides)
Vérkeringésjavító, idegnyugtató, a sajgó, érzékeny ízületek gyulladását, fájdalmát enyhíti. Bőrtápláló, sebgyógyító. A női hormonháztartást kiegyensúlyozza, erősíti a nemi szervek működését. Oldja a szorongás- és idegesség miatt fennálló szexuális ellenérzéseket. Természetes testillatosító.
9. SZANTÁLFA (HAWAII) (Santalum paniculatum)
Immunserkentő, a megfázásos betegségeknél igen hasznos. Az ayurvedikus gyógyászat egyik alap olaja, sebgyógyító, a fertőzések, hasmenés, fülfájás, légúti problémák, émelygés, vizeletkiválasztási zavarok, prosztata megnagyobbodás, nemi betegségek gyógyításánál hasznos. Ellazítja a testet és lelket, támogatja az empátia felerősödését, erősíti az elszántságot, világossá teszi a gondolkodást. A visszahúzódó embereket megnyitja, segíti, hogy társaságkedvelőbbé váljanak. A frigiditás és impotencia egyik ellenszere, a szerelmi életben finoman hangol a másikra.
10. KAKAÓBAB KIVONAT (Theobroma cacao) 
Tisztítja a tüdőt, a hörgőket, támogatja a vérkeringést, immunerősítő, agyserkentő, fáradtságűző-frissítő hatású, hangulatjavító, segíti a szerotonin (ún. „örömhormon”) termelődését, kiegyenlítő, inspiráló, nyugtató, harmonizáló.
11. RÓZSA (Rosa damascena)
Erősíti a vérkeringést, a hajszálereket, csillapítja az ekcéma, pikkelysömör tüneteit. Az arc-, szájüreg-, szem gyulladásait gyógyítja, egyensúlyban tartja a női hormonokat, szabályozza a ciklust, enyhíti a PMS- és a klimax kellemetlen tüneteit. A húgyutak és nemi szervek fertőzéseit csillapítja, megszünteti az impotenciát. Elcsitítja a túlzott indulatot, segít felszámolni a féltékenységet, sértettséget, ösztönzi és bátorítja a szeretetre, szerelemre való hajlandóságot, segít feloldani az impotencia és a frigiditás érzelmi okait.

A bejegyzés trackback címe:

https://quintesszencia.blog.hu/api/trackback/id/tr8512263342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása