Teljesség, egyensúly, életöröm az illó- és esszenciális olajok nyelvén.

Quintesszencia - egy csepp ragyogás

Quintesszencia - egy csepp ragyogás

A szerelem illatai: narancs, szantál, rozmaring, vetiver

2017. február 14. - Lázár Márta

019b.jpg

A szerelem illatai az ókortól kezdve közkedvelt olajok cseppjei. A rózsát, jázmint, ilang-ilangot valószínűleg sokan ismerik szerelem-segítő szerként is. Alább 4 olyan illatot mutatunk be, melyek szívbeli érzelmeinkre, vonzalmunkra, valamint libidónkra jótékonyan hatnak. 

Narancs

(Édesnarancs, Citrus sinensis, "Vadnarancs")

007.jpg

A nagylelkűség és a hála jelképe, az ártatlanság-termékenység "aranyalmája". Segít megtalálni az érzelmi egyensúlyt, annyira hat, amennyire szükségünk van rá: ha kell, élénkít, ha kell, nyugtat. Erővel tölti el a lelket, megnyugtatja az idegeket, a téli levertséget feloldja, a menstruációt megelőző feszültséget csillapítja. Hozzá segít a testi-lelki egyensúly- és harmónia megéléséhez. Fontos: fényérzékenyítő hatású, ezért közvetlenül napozás előtt ne használjuk. 

Szantálfa

(Santalum paniculatum (Hawaii szantál), Santalum album (Indiai szantál)

008.jpg

Az ókortól kezdve a keleti világban a férfiak közkedvelt szerelmi illata, nem véletlenül, mivel aromája hasonlít a férfihormonra (adroszteron). Számos keleti ország tekinti szent olajnak, használják illatosításhoz, valamint szertartások kísérőjeként. A modern ember számára abban áll ereje, hogy a mozgalmas életritmus miatt felkorbácsolt érzelmeket lenyugtatja, ellazít, felvidít, oldja a nyomasztó élmények miatt megjelent szorongást, a félősöket bátorítja, a visszahúzódóakat társaságkedvelőbbé teszi. Élénkíti az ösztönöket, megszilárdítja a lelket, kellemesen oldja a frigiditást és az impotenciát. 

Rozmaring

(Rozmarinus officinalis)

009.jpg

A központi idegrendszer működését serkenti, így segít túljutni a kimerültségen, tompaságon. Ellazítja az idegeket, egyensúlyban tartja a mély érzelmeket. A magyar kultúrában hagyományosan a szerelem növénye, nem véletlenül, mert megnyitja a szívet, megerősít abban, hogy életünknek urai legyünk, merjünk önálló életet élni, ugyanakkor segít megtalálni a külvilággal szemben felállított határainkat, a célok elérésére ösztönöz, növeli az akaraterőt, és nem utolsó sorban az impotenciára is jó hatással. Fontos: növelheti a vérnyomást!

Vetiver

(Vetiveria zizanioides)

010.jpg

A régi időkben sok helyen nevezték a nyugalom olajának. Különleges, mély földillata mind a női-, mind pedig a férfi illatszerek egyik fő összetevője. Kedvezően hat a női hormonháztartásra, erősíti a szaporítószerveket. Képes feloldani az idegesség- és szorongás miatti szexuális ellenérzéseket, és tehetetlenséget. Lelket ver a kimerült emberekbe, helyreállítja a kibillent összhangot. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://quintesszencia.blog.hu/api/trackback/id/tr8912258640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása